... za hranice všedních dnů

Po stopách bohyně Afrodity

30.08.2024 13:58

Po stopách bohyně Afrodity

Nejfotografovanější pláží na Kypru je bezesporu Petra tou Romiou, místo mezi dvěma útesy skal, kde se podle legendy zrodila z mořské pěny bohyně lásky Afrodita. Chcete-li získat osobu svého srdce, stačí podle pověsti poměrně málo. Jen najít na tomto magickém místě ostrova Kypr kamínek srdcovitého tvaru a dát si ho pod polštář. Pokud jste svou životní lásku již našli, vydejte se za omlazením do Afroditiných lázní k poloostrovu Akamas na západním pobřeží Kypru. Lázně jsou malebným přírodním místem na západním pobřeží Kypru, poblíž vesnice Latchi a města Polis. Toto místo je spojováno s řeckou bohyní lásky a krásy Afroditou, která se zde údajně koupala v průzračné vodě.

  • Lázně se nacházejí v krásné přírodní jeskyni, kde voda vyvěrá z malého pramene a vytváří malý bazének. Tento bazének je obklopen bujnou vegetací, včetně kapradin a stromů, které vytvářejí kouzelné a romantické prostředí.
  • Podle řecké mytologie zde Afrodita potkala svého milence Adonise, když se jednou koupala ve vodách lázní. Právě proto je místo spojováno s láskou a krásou.
  • Jsou populární turistickou atrakcí a jsou snadno přístupné po krátké pěší túře z nedalekého parkoviště, vstup je obvykle zdarma

 

Zpět

Vyhledávání

E-mail: poznejterecko@centrum.cz